Алхимик

Алхимик

Най-общото вярване за дейността на алхимиците, е че те трансформират материята към нещо по-добро.

Кои са Алхимиците? Каква е тяхната основна дейност? Дали наистина превръщат оловото в злато, или зад техните мистични умения се крие нещо много по-дълбоко и божествено?

Алхимиците вярват, че оловото може да бъде „усъвършенствано“ в злато, че болестите могат да бъдат излекувани и че животът може да бъде удължен чрез процеса на трансмутация или промяна на някой съществен елемент в превъзходна форма.

Благодарение на дейността на алхимиците, техните тайни експерименти през вековете,  довеждат до развитието на фармацията и възхода на съвременната химия.

Може,  най-същественатадейност на алхимиците обаче, остава скрита за обикновения човек, а именно духовната алхимия.

Противно на общоприетото схващане, алхимията не е за трансмутиране на неблагородни метали в злато – вместо това, това е тайната наука за просветлението и вътрешното освобождение.

Така че алхимиците не са просто химици, които чрез различни химични съединения, трасмутират една материална субстанция в друга, а те са дълбоко посветени хора, които задълбочено познание в окултната и херметичната наука. 

Повече за Алхимията може да прочетете тук!

Иван Петров

Здравейте, Аз съм Иван и съм странник и изследовател по пътя към истинското ни "АЗ" и към творческото начало на творението, в което живеем всички ние. Използвам този блог за взаимопомощ, за да споделя с вас всичко това, което оставя отпечатък в душата ми по време на пътешествието. Вярвам че всеки от нас стъпва сам по своя път, но всички вървим душа за/до душа! [ВИЖ ПРОФИЛА НА ИВАН ПЕТРОВ]