Йога

Йога

Какво представлява Йога – искате ли да научите основните принципи в нея? Знаете за Йога практиките от приятели и обмисляте да опитате  дали ще ви приляга? Тъкмо започвате с Йога, но едвам се потапяте в дълбочината на познанието, което представлява и имате много въпроси.

Ако отговорите на тези въпроси е ДА, то тази страница ще ви помогне с много насоки, понятия и практически съвети от където да стартира вашето търсене в света на Йога.

Ето какво ще разгледаме:

Какво представлява Йога? Какви са стиловете Йога? Видове Йога практики? Видове Йога пози (асани)? Видове Йога дишане (пранаяма)? Йога и медитация? Какво представлява системата от чакри? Какво са гуните? Какво са мудрите? Хранене с Йога? Йога начин на живо, и др.

Търси в речник


Йога (на санскрит: योग) представлява цялостна система от физически, мисловни и духовни практики, целящи постигане на хармония, баланс, здраве и духовна чистота. Йога ни учи да мислим, дишаме, живеем, движим и храним, така че да се свържем с така нареченото Висшето Аз. Йога произлиза от Древна Индия. Човек, който практикува системата йога, се нарича Йоги/Йогин.

Иван Петров

Здравейте, Аз съм Иван и съм странник и изследовател по пътя към истинското ни "АЗ" и към творческото начало на творението, в което живеем всички ние. Използвам този блог за взаимопомощ, за да споделя с вас всичко това, което оставя отпечатък в душата ми по време на пътешествието. Вярвам че всеки от нас стъпва сам по своя път, но всички вървим душа за/до душа! [ВИЖ ПРОФИЛА НА ИВАН ПЕТРОВ]