Позволени храни според твоята Доша в Аюрведа

Позволени храни според твоята Доша в Аюрведа

В тази публикация, може да намерите, таблица с най-популярните храни и тяхното детайлно въздействие на организма ви спрямо дошата ви и моментното ви състояние.

Преди да използвате таблицата с позволение храни трябва да знаете коя е вашата доша и да знаете подробност за всички доши, за да може да се ориентирате какво е вашето моментно състояние и за да знаете какъв тип храна трябва да поемата за да се баансирате.

Направете си безплатен Аюрведа тест за да  определите дошата си!

Безплатен Аюрведа тест

 

Как да приложите таблицата с храните на практика?

В зависимост от Вашата доша и вашето моментно състояние може да изберете един или друг тип храна,  ако сте в дисбаланс, за да се балансирате.

В таблицата може да видите вкуса на храната (сладък, кисел, солен, лют, стипчив, или горчив), както и реалното въздействие на организма. Също може да видите дали е със  охлаждащо или затоплящо въздействие. В последната колона може да видите всяка храна дали увеличава или намалява Вата, Пита и Кафа.

ПЛОДОВЕ

ТАБЛИЦА С ПЛОДОВЕ

ЗЕЛЕНЧУЦИ

ТАБЛИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

ПОДЛСАДИТЕЛИ

ТАБЛИЦА С ПОДСЛАДИТЕЛИ

ЗЪРНЕНИ ХРАНИ

ТАБЛИЦА СЪС ЗЪРНЕНИ ХРАНИ

ВАРИВА

ТАБЛИЦА С ВАРИВА

МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

ТАБЛИЦА С МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

ЖИВОТИНСКИ ХРАНИ

ТАБЛИЦА С ЖИВОТИНСКИ ХРАНИ

ЯДКИ

ТАБЛИЦА С ЯДКИ

СЕМЕНА

ТАБЛИЦА С ЯДКИ

МАСЛА

ТАБЛИЦА С МАСЛА

БИЛКИ И ПОДПРАВКИ

ТАБЛИЦА С БИЛКИ И ПОДПРАВКИ

Иван Петров

Здравейте, Аз съм Иван и съм странник и изследовател по пътя към истинското ни "АЗ" и към творческото начало на творението, в което живеем всички ние. Използвам този блог за взаимопомощ, за да споделя с вас всичко това, което оставя отпечатък в душата ми по време на пътешествието. Вярвам че всеки от нас стъпва сам по своя път, но всички вървим душа за/до душа! [ВИЖ ПРОФИЛА НА ИВАН ПЕТРОВ]