Резонанс на Шуман (Днес)

Резонанс на Шуман (Днес)

Резонанс на Шуман (в реално време)

Доказано е че промяна на интензитета на вълните на Шумановия резонанс имат пряко въздействие на активността на човешкия мозък. При промяна на интензитета на вълните на резонансa на Шуман се отразява и пряко върху емоционалното и физическо здраве на хората. Отражението върху даден човек, зависи пряко и от моментното му състояние на вибрация.  Подробна информация ще може да намерите след графиките.

Вижте по-долу актуалните данни на вълните на резонанс на Шуман днес!

Сила на резонансите на Шуман - Томкс (Русия)

Мощност на резонансите честоти на Шуман в реално време от град Томкс, Русия (Space Observing System).

  • Графика 1 – актуални данни за интензитета
  • Графика 2 – актуални данни за честотите – алфа, бета, гама.

GCMS магнитометър - Мощност на резонансите на Шуман

Графиката на мощността на резонансите на Шуман обобщава информацията, представена в календара на спектрограмата и илюстрира динамичните промени, възникващи в областта на резонансите на Шуман на магнитното поле. Мощността е сумата от мощността във всички честоти, засичани от магнитометъра на сайта от 0,32 до 36 херца и се изчислява за всеки час. 24-часова плъзгаща се средна стойност на тези данни за мощността се начертава за всяка точка и се актуализира на час.

Мрежа за мълнии и гръмотевични бури в реално време

Както ще прочетете подробно по-долу, Шумановия резонанс е в пряка зависимост от магнитните бури (светкавици и мълнии). На графиката по-долу може да видите карта в реално време на магнитните бури и мълнии в Света.

Източник: https://www.blitzortung.org/en/live_lightning_maps.php

Какво представлява резонанса на Шуман?

Резонансите на Шуман (SR) са набор от пикове на спектъра в частта с изключително ниска честота (ELF) около 7,83 Hz от спектъра на електромагнитното поле на Земята. Резонансите на Шуман са глобални електромагнитни резонанси, генерирани и възбудени от разряди на мълнии в кухината, образувана от земната повърхност и йоносферата.

Този глобален феномен на електромагнитния резонанс е кръстен на физика Уинфрид Ото Шуман, който го е доказал математически през 1952 г. Шумановите резонанси възникват, защото пространството между повърхността на Земята и проводимата йоносфера действа като затворен вълновод. Ограничените размери на Земята карат този вълновод да действа като резонансна кухина за електромагнитни вълни в ELF лентата. Кухината се възбужда естествено от електрически токове в мълния. Резонансите на Шуман са основният фон в частта от електромагнитния спектър от 3 Hz до 60 Hz,  и се появяват като отделни пикове при изключително ниски честоти (ELF) около 7,83 Hz (основни), 14,3, 20,8, 27,3 и 33,8 Hz. При увеличение на интензитета на излъчване на честотите те резонират още по-силно със всички живи същества, включително хората.

Ето какво пишат за резонансните честоти на Шуман в сайта на NASA:

Във всеки един момент около 2000 гръмотевични бури се обикалят над Земята, произвеждайки около 50 светкавици всяка секунда. Всеки гръм от мълния създава електромагнитни вълни, които започват да обикалят около Земята, уловена между земната повърхност и граница около 60 мили нагоре. Някои от вълните – ако имат точно правилната дължина на вълната – се комбинират, увеличавайки силата си, за да създадат повтарящ се атмосферен пулс, известен като резонанс на Шуман.

Въздействието на Резонанса на Шуман върху хората:

Първите пет резонанса на Шуман се припокриват с честотните ленти на мозъка. Забележка: Мозъчните вълни са групирани според техните честоти и са обозначени с гръцки букви. Най-често срещаните честоти включват алфа, бета, гама, делта и тета.

Изследванията през последното десетилетие показват, че значителните промени в слънчевата и геомагнитната активност, причинени от такива неща като геомагнитни бури, могат да предизвикат значителни промени в интензивността и стабилността на резонансния сигнал на Шуман. Това може да изведе резонансния сигнал на Шуман извън неговия нормален диапазон и да предизвика промени в синхронизацията на мозъка и сърцето и промени в нивото на мелатонин в мозъка.

Някои изследователи на темата споделят тезата, че Шумановите резонанси не влияят пряко на мозъка, а косвено чрез периферната нервна система, което влияние все пак се отразява на човешкото тяло.

Целта на статията е не да докаже научно как точно влияят самите резонанси, а по-скоро да ви даде отговори за това какво отражение имат върху нас подобни магнитни лъчения и как да се предпазим.

Затова нека продължим …

Някои вредни ефекти, свързани с промени в слънчевата геомагнитна активност:

  • Променено кръвно налягане.
  • Репродуктивна, имунна система, сърдечни и неврологични проблеми.
  • Психични разстройства, депресия и самоубийство.
  • Повишен прием в болница, инциденти и внезапна смърт, както и безброй други състояния, свързани със стреса.,

Знаете че нашето физическо състояние се обуславя от нашите мисли и на по-ниско ниво чувства и емоции.

Ето и пример на каква честоти вибрират нашите мисли и чувства?

негативни мисли:

горчивина – от 0,1 до 2 Hz;
страх – от 0.2 до 2.2 Hz;
обида – от 0.6 до 3.3 Hz;
раздразнение – от 0.9 до 3.8 Hz; ;
възмущение – от 0,6 до 1,9 Hz;
изблик на ярост – 0.5 Hz;
горделивост – 0.8 Hz;
избухливост – 0.9 Hz;
гняв – 1.4 Hz;
пренебрежение – 1.5 Hz;
превъзходство – 1,9 Hz,
самота – 2,8 Hz;
жалост – 3 Hz.
гордост – 3.1 Hz;

положителни мисли:

съответствие със средата – от 38 Hz (и по-нагоре)
приемане в покой на света такъв, какъвто е – 46 Hz;
щедрост – 95 Hz;
благодарност (благодаря) – 45 Hz;
сърдечна благодарност – от 140 Hz (и нагоре);
единство с другите хора – 144 Hz (и нагоре);
състрадание – от 150 Hz (и нагоре);

Сами виждате че чрез резонанса на Шуман усилвайки резонансите на ниско вибрационно ниво, се засилва и въздействието на емоционалните ни състояния на това ниво на вибрация.

За съжаление нямаме данни за чувствата и емоциите в честотния диапазон 7-8 херца, но както виждате, те няма да са от най-възвишените!

Имайте предвид също че: ние самите вибрирайки на дадена честота и я предаване на хората до нас. Така те започват да резонират на същата честота като нас и по този начин ефекта се усилва. Тоест има значение дали ще предаваме добри или лоши мисли и чувства.

Поговорката “Каквото повикало такова се обадило” е в пълна сила и хармония с хората около нас и отражението на природата върху нас. Често се оплакваме от околните и природата, но малко се замисляме какво е нашето отражение върху тях…

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Доказано е също че средната интензивност на резонансите на Шуман се увеличава или намалява поради разликите ден / нощ, промени в слънчевата активност, глобалното време и т.н., нашият мозък и нервна система реагират на промените.

Знаете също че нашият мозък се влияе също от електромагнитното лъчение на много уреди излъчващи вълни в различни честотни спектри: мобилна мрежа, особено популярната тема за 4G и 5G, рутери и др. Електромагнитните лъчения ще се усилват още повече в бъдеще с развитието на 5G и технологията за “Интернет на Нещата”, където целта ще е всяко устройство в дома ви да се свърже с интернет, за да може да се управлява от телефона ви или изкуствения интелект като Алекса (или ново поколение).

Съвет: Експертите по радиестезия съветват, като най-лесен начин да намалите нивото на електромагнитна замърсеност във вашият дом, е да добавите по една пирамида от естествен камък на различни места в дома ви. Продават ги вече на много места на достъпни цени.

В заключение, ако можем да бъдем полезни искам да ви споделя, че в момента в който усетите умора от облъчване, без значение дали е от Резонансите на Шуман, слъчневи лъчения, Лунна интензивност или просто сте преработили на компютъра, като повечето хора днес, просто си дайте почивка 🙂 раздвижете се, излезте в природата, дишайте дълбоко и пийте повече свежа вода 🙂 Ако правите медитация всеки ден, йога, или по-често, или пък просто се помолите чрез някоя молитва вашият отпечатък върху света ще бъде още по-добър 🙂

Както е казал Айнщайн: „Всичко в Света е вибрация.“ тоест вибрира. Вибрираме и ние хората.

Време е да повишите вашата вибрация като се погрижите за вас самите!

————————

Внимание: Статията не представлява научна разработка, нито е написана върху лични изследвания. За създаването и са използвани източниците цитирани по-долу.

ИЗТОЧНИЦИ:
sosrff.tsu.ru
heartmath.org/gci/gcms/live-data/gcms-magnetometer
heartmath.org/gci-commentaries/influence-of-geomagnetism-and-schumann-resonances-on-human-health-and-behavior
en.wikipedia.org/wiki/Schumann_resonances
nasa.gov/mission_pages/sunearth/news/gallery/schumann-resonance.html
energetika-bg.com/2018/01/07/znaete-li-kakva-e-chestotata-na-vashite-vibratsii-s-koito-zhiveete/

Иван Петров

Здравейте, Аз съм Иван и съм странник и изследовател по пътя към истинското ни "АЗ" и към творческото начало на творението, в което живеем всички ние. Използвам този блог за взаимопомощ, за да споделя с вас всичко това, което оставя отпечатък в душата ми по време на пътешествието. Вярвам че всеки от нас стъпва сам по своя път, но всички вървим душа за/до душа! [ВИЖ ПРОФИЛА НА ИВАН ПЕТРОВ]