Сутрешна практика по Чи Гун

Сутрешна практика по Чи Гун

В тази публикация ви споделям няколко видео клипа подходящи за сутрешна ежедневна практика по Чи Гун. Различните видеа с Чу Гун практики са с различна продължителност и намерение.

Вижте коя практика най-добре ще ви подхожда на намерението в конкретния ден. Има практики насочени към дишането основно, а има и такива, които са насочени и към лека физическа издръжливост. Всички практики подсилват енергийния поток през вас и са подходящи както за начинаещи в енергийните практики, така и за напреднали. Препоръчвам ви практиката по Чи Гун да я комбинирате с медитация преди или след това.

Ци Гун практика за дишане за успокояване на тялото и ума (7 мин.)

Тази сутрешна Чи Гун практика е подходяща за начално раздвижване, балансиране на дишането и енергийните потоци в тялото.
След тази практика, може да преминете към следващата по-долу.

Източник: youtube.com (канала на: Shaolin Temple Europe )

Чи Гун – класическа раздвижване на стави, мускулните сухожилия (16 мин.)

Тази сутрешна Чи Гун практика е подходяща за раздвижване на по-голямата част от мускулите, ставите и сухожилията, като едновременно засилва енергийния поток в тялото ви, тренира дихателните ви умения.

Практиката е само 16 мин и е подходяща за минимално ежедневно раздвижване.

Източник: youtube.com (канала на: Shaolin Temple Europe )

Чи Гун – дневна практика (20 мин.)

Осем практики на копринен брокат.Древните китайски упражнения за Чи Гун. Практикувани ежедневно, могат да забавят процеса на стареене и да подобрят здравето.

Източник: youtube.com (канала на: Eight Pieces)

Чи Гун – практика за 8-те брокади (19 мин.)

Това е практиката Чи Гун на 8-те брокади, или Бадунджин. Смята се, че редовната практика подобрява функцията на органите и цялостното благосъстояние.

Източник: youtube.com (канала на: Mimi Kuo-Deemer )

Чи Гун – практика на петте елемента (13 мин.)

12-минутна Ци гун сутрешна практика. Сесията включва практики за елементите на дърво, огън, земя, метал и вода и свързаните с тях органи и меридиани. Всеки елемент се демонстрира с някои инструкции и се повтаря няколко пъти – повтаряне на всеки елемент 6 – 9 пъти.

Може да правите практиката с подходяща за вас скорост. Енергийния поток се усеща по-добре при по-бавна скорост.

Източник: youtube.com (канала на: Mimi Kuo-Deemer )

Чи Гун – за водния елемент: Подхранващи практики за тяло, ум и дух (14 мин.)

14-минутна Чи Гун практика за бъбреците и съответния им елемент вода.

Източник: youtube.com (канала на: Mimi Kuo-Deemer )

Чи Гун – за дървения елемент (17 мин.)

Това е 17-минутна практика по Чи Гун, създадена около елемента дърво в китайската медицина и Чи Гун. Практика за пролетния сезон. Той се фокусира върху форми, които създават стабилност и корен, за да подкрепят растежа и възхода нагоре.

Източник: youtube.com (канала на: Mimi Kuo-Deemer )

Чи Гун – за елемента огън (13 мин.)

Това е 13-минутна практика за Чи Гун за Огнената стихия и сезона на лятото.  Практиката се фокусира върху форми, които издигат и подхранват сърцето, което е основният орган, свързан с Огъня в китайската медицина и Чигун.

Източник: youtube.com (канала на: Mimi Kuo-Deemer )

Чи Гун – за елемента земя (16 мин.)

Тази Чи Гун практика е за практика за елемента земя помага за балансирането на меридианите на стомаха и далака. Изгражда имения за устойчивост, доверие и стабилност.

Източник: youtube.com (канала на: Mimi Kuo-Deemer )

Чи Гун – практика за костен мозък (8 мин.)

Това е практика от чигонг за почистване на костния мозък от три части. Това е прекрасна практика за всеки, който желае да внесе по-голяма жизненост и енергия в тялото и духа.

Източник: youtube.com (канала на: Mimi Kuo-Deemer )

Чи Гун – практика при бесъние (инсомния) (10 мин.)

В това видео бих искал да споделя едно просто упражнение Ци Гонг за безсъние. Невъзможността за сън влияе изключително силно на здравето ни. Следователно това упражнение не е само за хора, които не могат да спят или винаги се събуждат посред нощ. Също така е чудесно за хора, които нямат добро качество на съня. Може да го практикувате преди лягане.

Източник: youtube.com (канала на: Alex Hui)

ПРЕПОРЪКА:
Споделяме ви няколко интересни връзки по темата:

– Ако се интересувате задълбочено от философията на Чи Гун и Кунг Фу прочетете специализираната ни страница ТУК.

– Ако искате да изучите техниката на Чи Гун онлайн, ви препоръчваме обучението по Чи Гун на учителя Shi Heng Yi ТУК.

– Ако се интересувате от учението за Средния Път на Буда, вижте разказа на учителя Shi Heng Yi ТУК.

Иван Петров

Здравейте, Аз съм Иван и съм странник и изследовател по пътя към истинското ни "АЗ" и към творческото начало на творението, в което живеем всички ние. Използвам този блог за взаимопомощ, за да споделя с вас всичко това, което оставя отпечатък в душата ми по време на пътешествието. Вярвам че всеки от нас стъпва сам по своя път, но всички вървим душа за/до душа! [ВИЖ ПРОФИЛА НА ИВАН ПЕТРОВ]