Чи Гун масажи – самомасаж

Чи Гун масажи – самомасаж

В тази публикация ви споделяме лесни практики за Чи Гун самомасаж, и чрез прилагане на силата на животворната енергия чи.  

Днешните китайци, които са запазили традицията от корените си използват енергийни практики като Чи Гун в ежедневието си. Те ги прилагат не само в сутрешната Чи Чигун рутина, но и в масажа и самомасажа. 

При всички източни системи за лечение се счита, че за превенцията на заболяването се практикува  чистота мислене, ежедневно движение и здравословно хранене. Тези ежедневни практики гарантират отлично здраве и дълголетие.

Живителната сила на ЧИ, може да се прилага както на физическо ниво чрез масажите и практиките с движение, така и на ментално ниво под формата на медитация.

ЧИ ГУН ПРАКТИКИ ЗА САМОМАСАЖ?

Чи Гун Самомасаж – глава и лице

Това видео представя 15 древни китайски упражнения за самомасаж Цигун за активиране на енергийните канали и точките на натиск в главата и по лицето. Не забравяйте да измиете добре ръцете си.

Когато се изпълняват рутинно, тези упражнения се използват за подобряване на умствената яснота, концентрация и памет. Те също могат да помогнат за намаляване на тревожността и болките в ставите.

Източник – (YouTube канала на: Eight Pieces)

Чи Гун Самомасаж на тялото

Това видео представя 11 древнокитайски упражнения за самомасаж Цигун за активиране на енергийните канали и точките на натиск в тялото и крайниците. Когато се изпълняват рутинно, тези упражнения се използват за укрепване на тялото и за намаляване на напрежението, умората, раздразнението и болката.

Източник – (YouTube канала на: Eight Pieces)

ПОЛЕЗНО: Ако Чи Гун практиката представлява интерес за вас може да се запознаете със следните полезни публикации:

Също така ако ви е интересна будисткото учение, може да се запознаете със следните материали:

Иван Петров

Здравейте, Аз съм Иван и съм странник и изследовател по пътя към истинското ни "АЗ" и към творческото начало на творението, в което живеем всички ние. Използвам този блог за взаимопомощ, за да споделя с вас всичко това, което оставя отпечатък в душата ми по време на пътешествието. Вярвам че всеки от нас стъпва сам по своя път, но всички вървим душа за/до душа! [ВИЖ ПРОФИЛА НА ИВАН ПЕТРОВ]