Чи Гун – Ци Гун

Чи Гун – Ци Гун

Какво е Чи Гун и как да започнем да го  практикуваме

В търсенето ми на информация за Чи Гун като учение и практика попаднах на много-добър извор на чисто знание. Материалите, които ще ви споделя са директно от Храма на Шаолин в Европа, поднесени по начин понятен за хората от западния в свят, откъдето сме и ние.

КАКВО Е ЧИ ГУН?

Най-общо казано Чи Гун е учение и енергийна практика за свързване на ума с тялото. Практиката по Цигун обикновено включва движеща се медитация, координиране на бавно и плавно движение, синхрон с дълбоко ритмично дишане и спокойно медитативно състояние на ума.

Родината на Чи Гун е Китай, но последните десетилетия се практикува по целия свят. Хората по Света практикуват чикун с цел: упражнения, релаксация, превантивна медицина, самолечение, алтернативна медицина, медитация, самоусъвършенстване и обучение за бойни изкуства.

Пробвайте и вие Чу Гун безплатно онлайн в компанията на учителя Shi Heng Yi.
[Последвайте зеления бутон]

ЧИ ГУН ПРАКТИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ
с учителя учителя Shi Heng Yi

Мастър Shi Heng Yi за Чи Гун:
“Правилното обучение на всички аспекти и слоеве на вашето същество означава да осъзнаете нещо повече от вашата физическа форма. Това е Ци Гун.” Древни практики и методи за повишаване на жизнеността и силата. Начин за създаване на баланс и хармонизиране в  единството на тялото и ума.

СУТРЕШНА ЧИ ГУН ПРАКТИКА
с учителя  Shi Heng Yi
Чи гун е една от най-добрите енергийни практики, която може да практикувате навсякъде без каквато и да е екипировка. Чи Гун засилва енергийните потоци в тялото ви, регулира дишането, раздвижва тялото, калява духа ви и още много други видими и невидими добри ефекти. Вижте нашите предложения за сутрешна Чи Гун практика ТУК.

ИМЕТО НА ЧИ ГУН?
Забелязвате че Чи гун може да се произнесе по различен начин…
Чигонг, ци гонг, чи кунг или чи гунг, чи кунг представлява: учение за култивиране на жизнената енергия “чи”. Чи гун традиционно се разглежда от китайците и в цяла Азия като практика за култивиране и балансиране на ци (произнася се приблизително като „чи“), преведено като „жизнена енергия“.

КАКВО ОЗНАЧАВА ЧИ (ЖИЗНЕНАТА ЕНЕРГИЯ)
За незапоснатите от вас “жезнената енергия” е тази която ни поддъра живи. В Йога се казва Прана, в други източни учения се казва, Чи, Ци, в Християнствто се казва “Светия дух”, учените и казват Етер и тн. В западния свят се казва жизнена енергия.

Древна китайска поговорка казва:
Има две грешки по пътя към съвършенството: първата е да не тръгнеш по него, а втората да не го извървиш до край!

Направете първата крачка като започнете със 6 дневна сутрешна онлайн практика по Чи Гун безплатно водена от Учителя Shi Heng Yi от Манастира шаолин в Европа!

Последвайте бутона по-долу!

Чи Гун и Кунг Фу от извора …

Всички сме чували и виждали Шаолинските монаси … Смирените момчета в оранжеви монашески роби, които чрез силата на духа и медитация в дълбочина демонстрират свръх естествени  способности, като най-малкото е да чупят тухли и тояги с ръце.

В следващият филм ви даваме информация от извора за това какво представлява в основата си обучението в будистките манастири, и как се постига вътрешен мир и сила на духа с монашески живот. Най-странното е, че  манастира, в който се снима филма се казва също Шаолин, но не е в Хималаите а в Германия! Гледайт

ИЗТОЧНИЦИ:

shihengyi.online
en.wikipedia.org/wiki/Qigong

Иван Петров

Здравейте, Аз съм Иван и съм странник и изследовател по пътя към истинското ни "АЗ" и към творческото начало на творението, в което живеем всички ние. Използвам този блог за взаимопомощ, за да споделя с вас всичко това, което оставя отпечатък в душата ми по време на пътешествието. Вярвам че всеки от нас стъпва сам по своя път, но всички вървим душа за/до душа! [ВИЖ ПРОФИЛА НА ИВАН ПЕТРОВ]