Автор: Yoga with Kassandra

30 минути Виняса йога за начинаещи + медитация

30 минути Виняса йога за начинаещи + медитация

30 минути Виняса йога за начинаещи + медитация

В тази видео публикация ви споделям моя първи онлайн клас по Виняса йога, който пробвах преди много време.

Въпреки че класа е за начинаещи ще успеете добре да тествате гъвкавостта на тялото ви и добре да се натоварите физически. И това е най-хубавото в йога практиките, а именно когато изпълнявате релаксацията на края на йога класа да изключите ума си от умората и да се насладите на истинското си аз без натрапчиви мисли😊

Бих казал, въпреки че видео е за начинаещи, йога клас по Виняса може би не е подходящ като първи урок за хора, които имат хронични проблеми със ставите.

Без значение дали сте абсолютно начинаещи или вече имате начална йога практика, надявам се, че видеото ще ви бъде интересно.

Не пропускайте да си пуснете тиха релаксираща музика!

Споделям ви какво пише йога инструкторката за видеото:

Здравейте приятели, тази седмица ви предлагам 30-минутна практика, идеална за начинаещи! Това че този клас е за начинаещи, не означава, че не е предизвикателен! Ще работим върху изграждането на основна сила, баланс и гъвкавост.

Ще започнем с много кратка медитация, за заземяване и след това ще загреем гръбначния стълб с някои последователни движения. След това ще преминем към ръцете и коленете и ще започнем да работим за корема, което е ключово, когато става въпрос за подобряване на баланса.

Важно е да се фокусираме върху подравняването и дишането, за да правим позите безопасно и ефективно. Не използвам никакви реквизити за тази практика, но имате блок някъде наблизо, може да го ползвате.

За финал бих казал, че след хубава и изморителна йога практика или медитация за известен момент от време часовника спира и съзнанието ви подсказва,  че няма нужда от нищо друго, за да се чувствате щастливи освен да бъдете в настоящия момент. Колкото повече такива моменти си осигуряване, толкова повече ще се свързвате със истинското ви аз, това което обикновено е заглушено от шума на всички те ни мисли.

Бъдете в настоящия момент.

Приятно гледане и приятна практика!

Иван Петров

Здравейте, Аз съм Иван и съм странник и изследовател по пътя към истинското ни "АЗ" и към творческото начало на творението, в което живеем всички ние. Използвам този блог за взаимопомощ, за да споделя с вас всичко това, което оставя отпечатък в душата ми по време на пътешествието. Вярвам че всеки от нас стъпва сам по своя път, но всички вървим душа за/до душа! [ВИЖ ПРОФИЛА НА ИВАН ПЕТРОВ]