Автор: Meditative Mind Meditative Mind

Aham Brahmasmi мантра - Ахам Брахмасми

Aham Brahmasmi мантра – Ахам Брахмасми

Aham Brahmasmi мантра – Ахам Брахмасми

Ахам Брахмасми мантра е исключително силна мантра за свързване с висшето ви Аз.

На санскрит:

अहम् ब्रह्मास्मि

На латиски:

Aham Brahmāsmi

На български:

Ахам Брахмасми

Приложение на мантрата:

Тази  мантра  е подходяща за свързване с Висшето ни Аз и може да се слуша и/или пее по време на  медитация, и енергийни практики като Рейки и други.

Ахам Брахмасми
снимка: pixabay.com

Значение на Aham Brahmasmi мантра

Ахам (अहं) означава „Аз“ – това, което не може да бъде изоставено или изоставено поради постоянството, неизбежността, винаги присъствието; Брахман (ब्रह्म) означава винаги пълен или цял (ब्रह्म е първият случай, завършващ единствено число на Брахма); а Асми (अस्मि) означава „съм“,

Ахам Брахмасми означава, че съм божествен. Когато казвате „Ахам Брахмасми“, вие признавате, че вие сте светът, вие сте всичко. Вие сте част от цялото. Едновременно с това вие също намеквате, че всъщност няма субект като вас. Вие не съществувате като оотделен субект. Няма его. Няма индивидуалност. Вие не сте вашеето физическо тяло, и его формирано от ума ви. Вие сте вашето Висше Аз, част от целия всемирен разум.

В Хиндуизма се счита че индивидуалното Аз (джива), което се явява като отделно съществуване, е по същество (атман) част и проява на цялото (Брахман).

Aham Brahmasmi е е не само мантра но и изключително силна духовна формула за засилване на вашето висше аз (атман) и преминаване на духа ви на висока вибрация.

https://meditativemind.org/a-super-powerful-mantra-to-connect-with-your-spiritual-self-aham-brahmasmi-mantra/
https://en.wikipedia.org/wiki/Mah%C4%81v%C4%81kyas

Иван Петров

Здравейте, Аз съм Иван и съм странник и изследовател по пътя към истинското ни "АЗ" и към творческото начало на творението, в което живеем всички ние. Използвам този блог за взаимопомощ, за да споделя с вас всичко това, което оставя отпечатък в душата ми по време на пътешествието. Вярвам че всеки от нас стъпва сам по своя път, но всички вървим душа за/до душа! [ВИЖ ПРОФИЛА НА ИВАН ПЕТРОВ]