Автор: @Meditative Mind – подходящо за дълбока медитация

Om So Hum мантра - Ом Соу Хъм

Om So Hum мантра – Ом Соу Хъм

Om So Hum мантра – Ом Соу Хъм

So Hum е получено от Санскрит и буквално означава “Аз съм Това”. това означава да се идентифицираш с Вселената или крайната реалност.

Докато медитираме повтаряйки Om So Hum, осъзнаваме, че всички сме едно цяло, всички сме дошли от един безкраен източник и част (Анш) от този безкраен източник присъства във всички нас. Всички сме свързани.
„Ти си същият като мен“ ОМ е звукът на Вселената с който твореца създава Вселената. Поставя се почти винаги преди или след всяка мантра.

Значение на Om So Hum

Ом Соу Хъм ~ Аз съм вселената, аз съм част от нея, свързан съм с този Безкраен източник.

На Санскрит: ॐ सो ऽहम्

Om So Hum мантра
снимка: pixabay.com

Ползи от медитацията

Това не е просто мантра, която трябва да разберем, а техника и просто скандиране „Ом Соу Хъм“, „Ом Соу Хам“ за 10-15 минути на ден може да отпусне дишането и да балансира вътрешния ни енергиен поток.

Само няколко минути медитация заедно с тази магическа мантра могат да донесат спокойствие и толкова много позитивност отвътре и отвън.

МЕДИТАЦИЯ

Чрез Om So Hum мантра може да практикувате медитация за съзерцание с възможност да се съсредоточи „вашия ум“ върху мистерията на битието, на всички мистични явления, разкрити от мъдреците и потвърдени от съвременната наука.

Източник: @Meditative Mind – Хорово изпълнение

ИЗТОЧНИЦИ

https://meditativemind.org/om-hum-mantra-benefits-meaning/
https://en.wikipedia.org/wiki/Soham_(Sanskrit)
https://www.yogajournal.com/meditation/so-hum-contemplation-meditation/
https://www.youtube.com/watch?v=RxNPLZTo-G4

Иван Петров

Здравейте, Аз съм Иван и съм странник и изследовател по пътя към истинското ни "АЗ" и към творческото начало на творението, в което живеем всички ние. Използвам този блог за взаимопомощ, за да споделя с вас всичко това, което оставя отпечатък в душата ми по време на пътешествието. Вярвам че всеки от нас стъпва сам по своя път, но всички вървим душа за/до душа! [ВИЖ ПРОФИЛА НА ИВАН ПЕТРОВ]